Çağrı Merkezi Sektörünün Anahtarı İnsan

Çağrı Merkezleri Derneği tarafından geleneksel hale getirilen “Takım Liderleri Zirvesi” nin ikincisi gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı noktalarındaki çağrı merkezlerinde görev yapan takım liderlerinin bir araya geldiği etkinlikte söz alan ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, çağrı merkezi işinin meslek olarak kabul edilmesi noktasında takım liderlerinin kritik bir önem taşıdığının altını çizdi. Derneğin faaliyetleriyle ilgili de konuşan Metin Tarakçı, gelecekte sektörü emanet edecekleri genç yöneticilerin, takım liderlerinin kişisel ve mesleki gelişimi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

“İnsan, süreç ve teknoloji çok iyi entegre olmalı”

ÇMD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Utkan ise “Dijital Çağda Müşteri Deneyimi” isimli sunumunda, dünya nüfusunun %27’sinin 1995 – 2010 arasında doğduğunu; hızlı tercih değiştirdiklerini ve birbirlerini kolay etkileyebildiklerini belirtti. Artık hiper kişisel bir dünyaya doğru gittiğimizin altını çizen Utkan, sözlerini şöyle tamamladı: “En iyi teknolojiyi alıp çalıştırmak önemli değil. İçerideki kültürel değişim ve insan boyutu çok önemli. Her sektörde anahtar insandır fakat bizim sektörümüzde insan daha kilit bir pozisyonda yer alıyor. İnsan, süreç ve teknoloji birbirine çok iyi entegre olmalı.”

Zirvenin açılışını yapan ÇMD Yönetim Kurulu Üyesi Rengin Ağılönü, 300’ün üzerinde takım liderini bir araya getirerek onları farklı şirketlerdeki meslektaşlarıya buluşturmaktan duydukları memnuniyeti belirtirken, DHL Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Nil Keskin Keleş de, “Doğru Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır?” sorusunun cevabı için katılımcılara tavsiyelerde bulundu, yol gösterdi.

Sektördeki başarı hikayeleri paylaşıldı

Çağrı merkezi sektöründeki başarı hikayelerinin paylaşıldığı oturumda, panelist olan COMDATA Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Kartal Tıknaz, Turkcell Global Bilgi Genel Müdür Yardımcısı Funda Seyrek Kantarlı, QNB Finansbank Erzurum Çağrı Merkezi Bölüm Müdürü Devrim Dileroğlu ve EKOCCS Genel Müdürü Serkan Başöz, genç liderlerle tecrübelerini paylaştı. Yoga eğitmeni Selmin Tosun’un, masa başında çalışanlar için hazırladığı pratik nefes egzersizleri ve uygulamaları etkinliğe renk kattı.

Program, çağrı merkezlerindeki süreçleri etkileyen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili olarak Dr. Av. Çiğdem Ayözger’ in veri koruması ve bilgi güvenliğine dair verdiği önemli ipuçlarıyla devam ederken, Sosyolog Nurdoğan Arkış’ın büyük ilgi gören ve ayakta alkışlanan sunumu “Lider, Bir Takımı Nasıl Yönetir?” ile sona erdi.

Çağrı Merkezleri Derneği hakkında:

Çağrı Merkezleri Derneği, Türkiye’de çağrı merkezleri sektörünün gelişimini sağlamaya, faaliyet ve etki alanını genişletmeye yönelik iş/güç birliğini hedefleyen referans kuruluş olmak üzere, Kasım 2008 tarihinde 9 kuruluşun ortak girişimiyle kurulmuştur. Çağrı Merkezleri Derneği, kısa sürede toplam 54 kurumun üyeliğiyle, sektörün yüzde 90’ından fazlasını temsil eder konuma gelmiştir. Çağrı Merkezleri Derneği, çağrı merkezlerinin faaliyet alanlarını kamuoyuna daha iyi tanıtmayı, sunulabilecek katma değerleri iş dünyasına anlatmayı, mesleki sorunları paylaşmayı, değişik paydaşlar arasında bir iletişim ve uzlaşı platformu olmayı ve sektör problemlerine çözüm getirmeyi amaçlamaktadır. Çağrı Merkezleri Derneği hakkında daha ayrıntılı bilgiyi www.cagrimerkezleridernegi.org adresinden edinebilirsiniz.