Çağrı Merkezleri Derneği Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Semineri ile İş Dünyasını Bilgilendirdi

Çağrı Merkezleri Derneği ev sahipliğinde düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Semineri, 4 Ekim 2018 Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Çağrı merkezi sektöründen ve sektör dışından profesyonellerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, 7 Nisan 2016 yılında yürürlüğe giren KVKK ile ilgili iki buçuk yılda alınan yol masaya yatırıldı, süreçlerin yasaya uygunluğu değerlendirildi. Gün boyu süren etkinlik kapsamında 100’e yakın katılımcı, kanuna dair sorularının yanıtını buldu.

Seminerde KVKK ile ilgili doğru bilinen yanlışlar, iş süreçlerinin KVKK'ya uyumu, alınması gereken temel aksiyonlar ele alındı. Ayrıca sözleşmelerden doğan sorumluluk paylaşımı, veri işleyen-veri sorumlusu kavramları, verilerin anonimleştirilmesi, alenileştirilmesi, silinmesi, güvenliği, aktarımı, paylaşımı, açık rıza kavramı ve açık rızanın alınmasına ilişkin yöntemler, aydınlatma yükümlülüğü, VERBİS sistemi, GDPR gibi başlıklar altında da önemli bilgilendirmeler yapıldı.

Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, kişisel verilerin gizliliği ve güvenliği konusunun, hızla gelişen teknolojiyle birlikte daha da önem kazandığının altını çizdi. Dernek olarak en önemli gündemlerinden biri olan KVKK kapsamında, tüm paydaşları düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceklerini, kanuna uyum sürecindeki yorum farklılıklarını en aza indirmeyi hedeflediklerini de belirtti. Tarakçı, seminere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken katılımcı firmalara teşekkür etti.