ÇMD Sektör Buluşmasına Yoğun İlgi

Çağrı Merkezleri Derneği, salesforce.com ana sponsorluğunda düzenlediği “İletişimin Merkezi, İstihdamın Öncüsüyüz” temalı etkinlikte çağrı merkezi sektöründeki üst düzey yöneticiler ile kamu kurumlarının yetkililerini bir araya getirdi. Gelenekselleşen bu organizasyonda çağrı merkezlerinin sorunları, çözüm önerileri ve potansiyel yeni iş alanları konuşulurken ÇMD yine oldukça verimli ve keyifli geçen bir etkinliğe imza attı.

Çağrı Merkezleri Derneği, 10 Nisan Cuma günü düzenlediği “İletişimin Merkezi, İstihdamın Öncüsüyüz” adlı etkinliğinde içkaynak-dışkaynak çağrı merkezi firmalarıyla, sektöre hizmet sunan teknoloji ve eğitim firmalarının üst düzey yöneticilerini, kamu kurumlarının yetkilileri ile bir araya getirdi. Yaptığı çalışmalarla çağrı merkezi sektörünün gelişimine ve büyümesine önemli katkılar sağlayan Çağrı Merkezleri Derneği, bu özel buluşmada hem, 2014 yılını değerlendirdi hem de sektörün geleceğini masaya yatırdı.

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD), her yıl geleneksel olarak düzenlediği sektör buluşması etkinliğini bu yıl 10 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da, Shangri-La Bosphorus Otel’de gerçekleştirdi. Yaklaşık 300 davetlinin katıldığı sunuculuğunu ekranların ünlü ismi Burcu Esmersoy’un üstlendiği ve “İletişimin Merkezi, İstihdamın Öncüsüyüz” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çağrı merkezlerini etkileyen önemli yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirme, sektörün en büyük sorunlarından birisi olan çalışan sirkülasyonu ve çözüm önerileri, yeni iş alanları arasındaki sosyal medyada en iyi müşteri yönetimi hizmetinin nasıl olması gerektiği gibi pek çok konu tartışıldı.

Her yıl Çağrı Merkezleri Derneğinin etkinliğini onurlandıran Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer de gala yemeğine katılarak davetlilere kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Çağrı merkezi sektörüne olan destekleri nedeniyle tüm sektör adına kendisine küçük bir teşekkür hediyesi takdim edildi.

Çağrı Merkezlerinde İstihdam Artıyor, Büyüme Sürüyor!

Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, yaptığı açılış konuşmasında kurulduğu günden bu yana derneğin başarılı çalışmalara imza attığını ve hızla büyüyen sektörün nabzını tutmaya devam ettiğini söyledi. Tarakçı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaşın günlük hayatında birçok konuda hayatını kolaylaştıran, İletişimin merkezinde olan bir sektörüz. Finans, sigorta, perakende, kamu ve sağlık sektörü artık vatandaşlardan çok daha fazla bilgi topluyor. Bu sektörler elde ettikleri bilgiyi faydaya dönüştürmek için çağrı merkezleri ile daha yakın işbirliği içerisinde olmayı önümüzdeki dönemde de sürdürecekler.

Çağrı merkezi sektörü Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmada üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Bizlere bu hedeflere ulaşmada katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen ve sektörümüzün büyümesi destek olan BTK Başkanımız Sayın Tayfun Acerer’e ve organizasyonumuz kapsamında bizlerle el ele yürüyen sponsor firmalarımıza başta ana sponsorumuz salesforce.com olmak üzere, teknoloji sponsorlarımız AVAYA ve GENESYS’e, iletişim sponsorumuz VODAFONE’a, hizmet sponsorlarımız MOD TASARIM, CCR, LOGITECH’e, değerli katılımlarınızla bizleri onurlandıran sektör yöneticilerine, tüm panelist ve konuşmacılara şimdiden tek tek teşekkür ediyorum.”

Mehmet Kocabaş’tan Değişim Yönetimi, Serhan Süzer’den Yatırım Kararı Tüyoları

Etkinlik programı kapsamında gerçekleşen “Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun ve Uygulama Esaslarının Çağrı Merkezlerine Etkisi” ve “Mesafeli Sözleşmelerin Kurulması ve Tüketicinin Korunması” konulu bölümlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Perakende ve Elektronik Ticaret Daire Başkanı Adem Başar ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, sözkonusu düzenlemeler hakkında önemli bilgiler verdi ve davetlilerin sorularını da yanıtladı.

Genç ve başarılı iş adamlarımızdan Eko Grubu Yönetim Kurulu başkanı H. Serhan Süzer de etkinliğimize renk katan konuşmacılardan oldu ve “Yatırım Kararı Nasıl Alınır” konusunu kendi vizyonu ile değerlendirerek misafirlerle paylaştı.

“Turnover Sorunu ve Çözüm Önerileri” oturumunda geçtiğimiz yıl “En İyi Takım Lideri Birincisi” seçilen Emre Açıkgöz,  “Sosyal Medyada Müşteri Yönetimi” konulu oturumda ise dünyada “Sosyal Medyada En İyi Müşteri Yönetimi” birincisi olan CMC ile Türkiye’de birinci olan INGBANK yer aldı. Etkinliğin sonunda ise Yönetim Danışmanı, İnsan Kaynakları Yöneticisi ve Mentor Mehmet Kocabaş, “Değişim Yönetimi” başlıklı keyifli bir sunum gerçekleştirdi. Tüm konuşmacılara katkıları için verilen teşekkür plaketlerinin takdiminin ardından Shangri- La Bosphorus’un büyüleyici atmosferinde gerçekleşen gala yemeğinde davetliler, İskender Paydaş ve Orkestrası eşliğinde keyifli anlar yaşadı.