Teleperformance Türkiye Contact Center World Yarışması’ndan iki ödülle döndü

Teleperformance Türkiye, çağrı merkezi sektörünün en saygın ödüllerinden Contact Center World Awards’ın Londra’da düzenlenen EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) finalinden iki farklı kategoride ödülle döndü.

Yurt dışında elde ettiği ödüllere yenilerini ekleyen Teleperformance Türkiye, EMEA bölgesinde 30 ülkeden 1600 şirketin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada, 35 kategori arasından “En İyi Outbound Kampanyası” ve “En iyi Dış Kaynak İş Ortaklığı” kategorilerinde yarıştı. Dünyanın önde gelen çağrı merkezi firmalarının yarıştığı bu önemli organizasyonda iş ortağı Samsung ile birlikte birinciliğe (altın) layık görülen Teleperformance Türkiye, çözüm ortağı Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ile de üçüncü sıraya yerleşti (bronz). Teleperformance Türkiye Kasım ayında Las Vegas’ta düzenlenecek dünya finallerine katılmaya hak kazandı.

Outbound kampanyası Türkiye’de ve dünyada bir ilk

Contact Center World Awards’ta ödüle layık görülmekten mutluluk duyduklarını belirten  Teleperformance Genel Müdürü Engin Utkan, müşterilerinin zaman içinde değişen ve yeni trendler karşısında farklılaşan ihtiyaçlarına en iyi çözümler sunan süreç ve stratejiler nedeniyle başarıya ulaştıklarını dile getirdi:

“Çok yönlü CRM hizmeti sunduğumuz iş ortağımız Samsung’un KOBİ’lere ulaşma hedefi dahilinde gerçekleştirdiğimiz outbound kampanyasında, doğru bir profilleme, sağlam bir veritabanı ve özelleştirilmiş bir BT altyapısı ile ilk başta hedeflediğimiz 5 bin müşteri sayısını kısa sürede 100 bine çıkarmayı başardık. Aynı zamanda etkili bir mailing ve kampanya yönetimi süreciyle iletişime geçtiğimiz, çeşitli sadakat programlarıyla ilişkilerimizi güçlendirdiğimiz KOBİ’lerin ihtiyaçlarını çok iyi anlayıp konumlayarak, tabletten televizyona, klimadan masaüstü mini hoparlörlere kadar Samsung’un piyasaya sürdüğü farklı ürün grupları için de yepyeni bir yaklaşım yaratmış olduk. Tüketici elektroniği alanında KOBİ’lere yönelik gerçekleştirilen, Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan bu outbound kampanyası sayesinde hedeflerimizi 3 haneli yüzdelerle aşmış olduk. Başarımızın ve müşteri hizmetlerine yönelik çalışmalarımızın uluslararası düzeyde bir kez daha tescillenmesi bizi çok mutlu etti.”

Samsung Electronics Türkiye Kurumsal İş Birimi Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ise, ödül alan outbound kampanyasıyla ilgili şunları söyledi: “Aynı markanın farklı ürün grupları birbiriyle etkileşen teknolojilerde daha başarılı olmakta, bu da firmaların performansına olumlu yansımaktadır. Yaptığımız araştırmalarda da, KOBİ’lerin farklı ürün gruplarındaki ihtiyaçlarını aynı markadan karşılama eğilimini gözledik. Bu bağlamda; akıllı telefonlardan profesyonel görüntüleme ekranlarına, yazıcılardan taşınabilir sabit disklere varan bu ürünler ile doğaları gereği sayıca çok KOBİ’lerin ihtiyaçlarını buluşturmayı amaçladık.  Bu potansiyeli adreslemenin en iyi yollardan biri telefonda müşteri yönetim ekibi kurmak olarak öne çıktı. Ekibin etkin gayretleri ile yalnızca orta ölçekli KOBİ’lerin proje ağırlıklı alımlarında değil, mikro ölçekli olanların az adetli çalışmalarında da danışılan bir merkez olduk.”

En iyi Dış Kaynak İş Ortaklığı

Teleperformance Türkiye, üçüncülük ödülünü ise “En iyi Dış Kaynak İş Ortaklığı” kategorisinde aldı.

KKB üyelerinin bildirimlerine ortalama 6 saatte çözüm üretildi

Contact Center World Awards’ta ödüle layık görülmekten mutluluk duyduklarını belirten Teleperformance Genel Müdürü Engin Utkan, bu başarının ardında dünyadaki en iyi uygulamaları ve gelişmekte olan teknolojileri yakından takip eden Teleperformance Türkiye ve KKB ekiplerinin takım çalışması olduğunu belirtti. Bireysel ve kurumsal kullanıcılar için kredi notu öğrenme, risk raporu alma gibi hizmetlerini yeni finansal hizmet platformu Findeks’te birleştiren KKB’nin müşterilerine dünya standartlarında bilgi güvenliği politikası ile danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Utkan, ödülle ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“İş ortağımız KKB’nin Findeks platformuna yönelik finansal danışmanlığın yanı sıra satış danışmanlığını üstlendiğimiz projemizde, KKB’nin müşterilerinin kredi notunu artırıyor ve KKB üyesi finansal kuruluşlar için BT yardım masası hizmeti sunuyoruz. KKB ile gerçekleştirdiğimiz başarılı işbirliği sayesinde aylık Findeks satışlarını yüzde 36 oranında artırdık. BT desteğimiz sayesinde KKB, kurumsal üyelerinin bildirimlerinin yüzde 95’ine ortalama 6 saatte çözüm üreterek geri dönüş imkânı buldu. KKB ekosistemindeki B2B şirketlerinin ilk temas ve iletişim noktası olarak elde ettiğimiz bu başarının ve müşteri hizmetlerine yönelik çalışmalarımızın uluslararası platformlarda da ödüllendirilmesi hepimiz için son derece gurur verici.”

Dünya finalinde birincilik için yarışılıyor

Amerika, Asya, EMEA ve Küresel Contact Center World Events kapsamında uluslararası çağrı merkezi endüstrisinin en iyilerini buluşturan organizasyon, her yıl farklı bir ülkede düzenlediği yarışmalarla bölge finallerinde birinciliği elde eden çağrı merkezlerini belirliyor. Birincilik ödülünü almaya hak kazanan çağrı merkezleri, Kasım ayında bu kez ABD’de düzenlenen dünya finallerinde birincilik için yarışacak.