Başkandan Mesaj!

Merhaba,

Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde faaliyetlerini başarı ile sürdüren Derneğimizin 2019 – 2022 döneminde de bu başarısını arttırarak sürdürmesi için yeni Yönetim Kurulu Üyeleri olarak ilk işimiz bir strateji toplantısı gerçekleştirmek oldu.

Geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanımız olan Metin Tarakçı’nın moderasyonunda tüm gün süren strateji toplantımız Dalyan Kulüp’te gerçekleştirdik. Tüm Yönetim ekibine oldukça verimli ve keyifli geçen bu toplantıda sağladıkları katkı için bir kez daha teşekkür ederim.

Strateji toplantımıza öncelikle sektörümüzün mevcut durumunu ortaya koymak adına SWOT Analizi yaparak başladık. SWOT Analizi sonuçlarını değerlendirdiğimizde, önümüzdeki dönemde odaklanmamız gereken konuları aşağıdaki 4 ana başlık altında toparladık;

1-      Kamu kurumlarıyla ilişkiler/regülasyonlar

2-      Pazar ve iş geliştirme faaliyetleri

3-      Sektör algısını iyileştirilmesi

4-      Sektörel standartların belirlenmesi

Belirlediğimiz bu ana başlıklarımız ile ilgili olabilecek alt başlıkları da tek tek değerlendirerek aksiyon adımlarımızı netleştirdik. Sektörümüzün sağlıklı gelişimi için kritik gördüğümüz bu konulara ilişkin alacağımız tüm aksiyon adımlarını başından sonuna kadar sahiplenerek ilgili çalışmaları yürütmesi için de Yönetim Kurulu Üyeleri içerisinden birer sorumlu atadık. Yönetim Kurulu Üyeleri olarak hayata geçireceğimiz bu çalışmalara öncülük edecek olsak da bu noktada Derneğimizin tüm üyelerine çok önemli görevler düştüğünün de altını çizmek isterim. Yıl içerisinde oluşturacağımız çalışma gruplarımızda üyelerimizin gönüllü olarak yer almaları, yapılacak çalışmalara destek vermeleri çok gerekli ve değerli bizim için. Önceki dönemlerde olduğu gibi, güç birliği oluşturduğumuz Dernek çatısı altında hep birlikte yine başarılı projelere imza atacağımıza  gönülden inanıyorum.

Son olarak her yıl güncelleyerek yayınladığımız pazar araştırmamız kapsamındaki önemli bir kaç bilgiye kısaca değinmek istiyorum. 2018 yılına ait verileri içeren Türkiye Çağrı Merkezi Pazar Araştırmamızın sonuçlarını Raffles Hotel’de düzenlediğimiz basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladık . 2018 yılında ülkemizde 67 ilde en az bir çağrı merkezi yatırımımız mevcut olup, sağladığımız istihdam toplamda 108 bine ulaşmıştır. 2019 yılı sonunda bu rakamın 112 bine ulaşmasını öngörmekteyiz. Pazar büyüklüğümüz ise %21,5 büyüme ile 6.2 Milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Yabacı dilde hizmet veren Müşteri Temsilcisi sayımız 8.500’e ulaşmış durumda. Sektörümüzde ortalama çalışma süresinin 3 yıla çıkmış olması bizleri memnun eden bir başka sonuç oldu.  Raporumuzu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Derneğimizin internet sitesindeki veri bankası bölümünü inceleyebilirsiniz.

Bir sonraki sayımızda görüşmek dileğiyle,

ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı

S.Rengin Ağılönü