Başkandan Mesaj!

Merhaba,

2020 yılının bu ilk sayısında, sizlere öncelikle sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum.

Dernek olarak yılın son çeyreğinde Ankara’daki yetkili kurum ve yetkililerle temaslarımızı yoğunlaştırdığımız bir dönem geçirdik. T.C. Ticaret Bakanlığı’ndaki İç Ticaret Genel Müdürlüğü ile Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünü,  T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndaki İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığını Ankara’da ziyaret ettik. Dernek Başkanı, Başkan Yardımcılarımız ve Genel Sekreterimizden oluşan temsil heyeti olarak, hem bu kurumlarla kurduğumuz iyi ilişkileri sürdürmek hem de sektörümüzü etkileyen yasal düzenlemeler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere yetkililerle görüşürken, güncel gelişmelerden de haberdar olarak üyelerimizi bilgilendirdik. Türkiye çağrı merkezi sektörünün temsilcisi olarak, resmi kurumlarla olan bu temasları çok önemsediğimizin altını çizerek, önümüzdeki günlerde özellikle yurt içi ve yurt dışı teşvik ihtiyaçları konusunda yine Ankara’da yoğun bir mesaimizin olacağını söyleyebilirim.

Her yıl Kasım ayı sonunda düzenlediğimiz ve heyecanla beklenen ÇMD Geleneksel Çağrı Merkezi Zirvemizi bu yıl rekor düzeyde bir katılımla gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadık. 500’e yakın sektör profesyonelini bir araya getirdiğimiz etkinliğimize destek olan birbirinden değerli sponsorlarımıza da bu vesile ile bir kez daha teşekkür ederiz. "Yeni Duyumuz Deneyim’mi?"  teması ile çalışan ve müşteri deneyiminin önemine, büyük veri ile elde edilen analizlerin bu deneyimlere etkisine değindiğimiz etkinliğimizin açılış bölümünde kamu kurumlarından değerli yetkilileri ağırladık. Programımızın devamında ise her biri alanında uzman olan profesyonel konuşmacılarımız, temamıza bağlı kalarak kendi bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Çok keyifli geçen organizasyonumuzun sonunda da ÇMD Altın Kulaklık Ödüllerimizin birincilerini ilan ettik ve ödüllerini takdim ettik.

Sektörün bilgi merkezi olarak hazırladığımız, tüm paydaşlarımıza yön veren, ışık tutan, önemli bir kaynak niteliğindeki 2019 ÇMD Türkiye Çağrı Merkezi Pazar Verileri araştırmamızı bu yıl GFK Türkiye proje yönetiminde gerçekleştiriyoruz. Üyelerimizin görüşlerini dikkate alarak sadeleştirdiğimiz ve revize ettiğimiz anketimize verilen yanıtlar ve sektörün önde gelen 20 firması ile yapılacak yüzyüze derinlemesine görüşmeleri takiben proje sürecimizi Şubat ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bu noktada siz değerli sektör yöneticilerine de bir hatırlatma yapmak isterim; araştırmamız kapsamında GFK Türkiye ile paylaşacağınız bilgiler ve görüşler, ortaya çıkacak bu önemli raporun gerçekliği açısından son derece kıymetli olup, araştırma şirketimiz ve sizler arasında gizli kalmaktadır. Derneğimize sadece sektörün genelini gösteren konsolide veriler iletilmektedir.  Hepimizin ihtiyaç duyduğu bu araştırmaya katılarak bilgilerini paylaşan firmalara şimdiden teşekkür ederek, araştırma sonuçlarını her yıl olduğu gibi bu yıl da bir basın toplantısı ile Şubat ayı sonunda açıklayacağımızı ve üyelerimizle de paylaşacağımızı belirtmek isterim.

Bültenimizi keyifle okumanızı dileyerek, hepimiz için güzel bir sene diliyorum.

Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere,

ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı

S.Rengin Ağılönü