Yeni Nesil Çalışma Platformu "TempOda" Ofis Standartlarını Eve Taşıyor

İçinde bulunduğumuz küresel sürecin birçok değişime ve gelişmeye hız kazandırdığı bir gerçek. Süreç boyunca; çalışma ortamları, formülleri ve adaptasyonları en hızlı şekilde tamamlanmaya çalışılıyor. Tüm sektörlerin evden çalışma yöntemlerini deneyimlediği, verimlilik/sonuç ilişkisini kavradığı, yönetmeyi öğrendiği bu dönemde, TempOda hayati bir önem taşıyor.

Tempo, yeni dünyanın ve jenerasyonun iş dünyasına katılmasıyla birlikte, çalışanların istedikleri zamanda ve yerde, istedikleri işi yapabilecekleri Prosumer (Türetici) platformu için çalışıyor. TempOda bu sürecin bir aşaması olan evden çalışma konsepti olarak tasarlandı.

TempOda, şirketlerin en önemli önceliği olan bilgi güvenliği standartlarını, ofis ortamındaki kadar yüksek seviyede sağlıyor. Şifreli giriş kapısı, panik butonu ve “one vision” cam gibi güvenlik özelliklerinin yansıra; ses geçirmez, kamerayla izlenebilen, havalandırma sistemi düzenlenmiş, 1.20cm x 1.20cm boyutlarındaki “evde çalışma ortamları” hazır.

“TempOda, dünyada bir ilk”

Bugüne çözüm üretirken yarından ilham aldıklarını kaydeden Tempo CEO’su Cemal Akar; “Yeni nesil çalışma alanları, bugünün anlayışıyla tanımlanan ofisler değil. Yarının çalışanıysa, ofislerle sınırlı değil. Yeni dünyanın çalışma koşullarına göre tasarladığımız ve inovasyon ödülüne layık görülen TempOda, dünyada bir ilk. Hayallerin işini hayata geçirirken, herkese, her anlamda kolaylık sağlamayı hedefledik. Kabin çözümü daha büyük bir vizyonun bir parçası. Yeni çalışma kültürüyle ilgili hayalimizin köşe taşlarından biri. Daha sonra böyle bir şeye de ihtiyaç kalacağını düşünmüyorum. Fakat bugün için bir ihtiyaç. TempOda’dan sonra yeni çalışma kültürünü destekleyecek bir yazılım çözümünü eklemek üzerine çalışıyoruz.” diye belirtti.

Çevreye ve iş gücüne pozitif katkı

TempOda, ekonomik sorunlarla başa çıkmak için çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalan işverenler için, ofis ve çalışan gibi gider maliyetlerini düşürmek üzere alternatif bir çözüm. Bu sayede çalışan konforu gözetilirken, işverenin maliyeti düşecek, yakıt tasarrufu sağlanmasıyla karbon ayak izi azalacak ve binalardaki metan gazı salınımının azalmasıyla da çevreye pozitif bir katkı sunacak.

Serbest ve konforlu bir çalışma ortamını evlere getiren TempOda, evlerinden çıkmakta zorlanan birçok dezavantajlı grubun iş gücüne katılımına da destek. Engellilerin iş hayatına katılımını önemseyen Tempo, onlar için özel TempOda tasarlattı. Anadolu’da belli nedenlerle evlerinden çıkamayan birçok kadın, iş bulamayan gençler ve denetimli serbestlikle evinde cezasını çeken yükümlüler de TempOda ile hayata sarılacak.

Yakın gelecekte, evlerdeki TempOda’ların çalışma alanları metro duraklarına, kafelere ve kamu alanlarına yayılması hedefleniyor. Bu büyüme, geleceğin sürdürülebilir iş modeline sağlam bir temel olacak.