Comdata, Boğaziçi Üniversitesi ile Ar-Ge İş Birliği Protokolü İmzaladı

İş süreçleri dışkaynak alanında, kendi sektöründe lider 80’in üzerinde markaya müşteri deneyimi ürün ve hizmetleri sunan Comdata, Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Ar-Ge işbirliği protokolü imzaladı. Comdata ile Boğaziçi Üniversitesi bir yıl boyunca birlikte teknoloji alanında inovatif projelere imza atacaklar.

Boğaziçi Üniversitesi’nin sanayiye teknoloji transferini sağlaması, ekonomik değer yaratması ve bu değerin üniversiteye geri dönmesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından üstlenilmiştir. Comdata, TTO ile imzaladığı protokol ile, üniversitedeki bilimsel çalışmaların projeye dönüştürülmesi, müşteri hizmetleri alanında Ar-Ge çalışmalarının geliştirilmesi, nitelikli projeler üretilmesi ve üniversite ile bilgi akışının güçlendirilmesi için önemli bir adım atmıştır.

Comdata Teknoloji ve İş Geliştirme Direktörü Özhan Fındık, “Ar-Ge Merkezi çalışmalarımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik güncel teknolojik geliştirmeleri devreye alıyoruz. Büyük Veri, Makina Öğrenmesi, Derin Öğrenme, Robotik Otomasyon, Yapay Zeka ve Duygusal Zeka son dönemde odak alanımız. Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte birçok yeni ürünler geliştirmek üzere deneyimlerimizi bir araya getirmeyi planlıyoruz. Üniversitenin akademik bilgi birikimi ve Ar-Ge proje geliştirme başarısı bizler için çok değerli.”

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Yapay Zeka’da Tahminleme Metodlarını Geliştireceğiz

Özhan Fındık, “Ar-Ge merkezimizle sektörümüzde kullanılmakta olan çözümlerimizi geliştirmek başta olmak üzere, şu an yaşadığımız dönemin trendlerine ve müşterilerimizin gelecekteki ihtiyaçlarına uygun yeni çözümlere odaklanacağız.  Son dönemde devreye aldığımız birçok çözümün müşterilerimizin operasyonel verimliliklerini artırmada ve onların müşterilerine sağladıkları hizmetlerde önemli katkılar sağladığını gözlemledik. Hatta müşterilerimize sunduğumuz bu çözümlerimizle global ve ülke çapındaki birçok büyük organizasyonlardan da ödüller aldık. Teknolojiyi iş süreçlerinde daha etkin kullanmak ve yenilikçi projeleri hayata geçirmek üzere geliştirmelerimizi sürdüreceğiz. Boğaziçi Üniversitesi TTO aracılığıyla üniversitenin önemli hocaları ve kaynakları ile beraber yapacağımız projelerle geleceğe yönelik sektörel ihtiyaçları projelendireceğiz, örneğin Yapay Zeka ile operasyonel tahminleme ve iş süreçlerini otomize etme metodlarını geliştireceğiz. Ayrıca bu iş birliği, sadece projelerimize bilgi desteği sağlamak amacıyla değil; üniversiteden eğitim alınması, öğrencilere staj ve iş imkanları sunulması, ortak  Avrupa Birliği (EU) projelerine katılım, ortak araştırmalar yapılması, start-up ekosistemine destek verilmesi ve en önemlisi üniversitenin dinamizminin sektöre kazandırılması gibi konuları da kapsayan ileri seviye bir iş birlikteliğidir” değerlendirmesinde bulundu.