Başkandan Mesaj

Merhaba,

Türkiye çağrı merkezi sektörünün referans ve çatı kuruluşu olan Derneğimizin, Şubat ayında gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Son üç yılda dernek yönetimi olarak, içinden geçtiğimiz zorlu döneme rağmen çok üretken bir dönem geçirdik. Geçmiş dönem Başkanımız Rengin Hanım’a ve Yönetim Kurulu Üyelerimize yarattıkları saygın, yüreklendirici ve demokratik ortam ve başarılı sektör temsilinden dolayı çok teşekkür ederim. Yeni dönem için benimle birlikte göreve seçilen ve yoğun emek, zaman gerektiren bu önemli sorumluluk için gönüllü olan Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte pek çok başarılı projeye imza atayacağımıza inanıyorum.   Genel Kurul Toplantımızın ardından gerçekleştirdiğimiz ilk Yönetim Kurulu Toplantımızda da 4 Başkan Yardımcımızı da Çağatay Aynur, Haktan Saran, Tülay Doğrular ve Zekeriya Arslan olarak belirleyerek, önümüzdeki 3 yıllık görev süremiz boyunca çalışma planımızı ve öncelikli gündemlerimizi netleştirmek üzere bir strateji toplantısı gerçekleştireceğiz.

Dernek olarak sektörün bilgi merkezi olma misyonuyla her yıl hazırladığımız Türkiye Çağrı Merkezi Pazarı Araştırmamızın 2021 yılına ait sonuçlarını çevrimiçi bir basın toplantısıyla açıkladık. Salgın sürecinde vatandaşa kesintisiz hizmet sunulmasını sağlayan ve markaların müşterileriyle olan temasında çok kritik rol üstlenen çağrı merkezi sektörünün, aynı zamanda tüm dünyaya da çağrı merkezi hizmet ihracatı yaparak Türkiye’yi yakın coğrafyada bir üs haline getirdiğini araştırma sonuçlarımızla da desteklemiş olduk. 2021 yılında sağlanan istihdam 160 bin kişiye ulaştı, pazar büyüklüğümüz ise 15.4 Milyar TL olarak gerçekleşti. Araştırmamız kapsamında dikkat çeken diğer sonuçları ve bilgileri detaylı incelemek isterseniz raporumuzun tamamına internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

Geçtiğimiz aylarda İŞKUR tarafından sağlanan eğitim ve kurs programlarının kapatılması ile ilgili olarak Ankara’daki yetkililerle temaslarımızı başlatmıştık. Dernek olarak sektörümüzdeki firmalar tarafından oldukça yoğun bir şekilde kullanılan bu desteklerin yeniden düzenlenerek hayata geçirilmesi yönündeki talep ve önerilerimizle ilgili olarak en kısa sürede sonuç alacağımıza inandığımı ifade etmek isterim.

Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere,

ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı

Banu Hızlı