Başkandan Mesaj

Merhaba,

Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte önümüzdeki 3 yıllık dönemdeki çalışma planımızda odaklanacağımız konuları belirlemek üzere 2 strateji toplantısı gerçekleştirdik. Profesyonel danışmanlık ve moderasyon hizmeti alarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarda;

-      Çağrı merkezi ifadesinin ve Dernek isminin güncel olarak yapılan işi ve sorumlulukları yansıtacak şekilde gözden geçirilmesi/değiştirilmesi,

-      Derneğin kuruluşunda belirlenen misyon ve vizyonun, “değerlerimiz” olarak değiştirilmesi ve detaylandırılarak yayınlanması,

-      Alt yapı ve Teknoloji Komitesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Komitesi, Kamu İlişkileri ve Hukuk Komitesi, Global Rekabet Komitesi İletişim ve Üye Kazanım Komitesi ile Strateji Komitesi’nin aktif olarak çalışmalara başlaması, her komiteden sorumlu 2-3 Yönetim Kurulu Üyesinin atanması, komitelere üye temsilcilerinin katılması ve genişletilmesi, komitelerin konuları özelinde aksiyon önerileri ve projeler çalışarak Yönetim Kurulu Üyelerinin onayı ile hayata geçirilmesi yönünde kararlar aldık.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Nice Medya tarafından düzenlenen Müşteri Deneyimi Zirvesinin açılışını Dernek olarak gerçekleştirdik. Açılış bölümünde sektörümüze ilişkin son verileri paylaştık ve önemli mesajların altını çizdik. Programın devamında ise Başkan Yardımcılarımızla çağrı merkezi sektörünün geçirdiği dönüşümün ve gelecekte sektörü nelerin beklediğine dair keyifli bir panel gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz sayımızda da bahsettiğim üzere; İŞKUR tarafından sağlanan eğitim ve kurs programlarının kapatılması ile ilgili olarak Ankara’daki yetkililerle temaslarımızı sürdürmek adına Ankara’da İŞKUR Genel Müdürü Oğuz Kağan Güldoğan’ı ve Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Volkan Öz’ü ziyaret ettik. Sektörümüz adına ihtiyaç ve önerilerimizi paylaştığımız görüşmelerimiz sonucunda İşbaşı Eğitim Programlarının uygulama esaslarında bazı değişiklikler yapılarak yeniden hayata geçirileceğine dair bir söz aldık.

Son dönemde aramıza katılan yeni üyemiz Odeabank’a “hoş geldiniz” diyorum ve şimdiden herkesin bayramını kutluyorum, güzel bir tatil diliyorum.

Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere,

ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı

Banu Hızlı