Başkandan Mesaj

Merhaba,

Dernek olarak yılın son çeyreğinde epey yoğun ama çok da heyecanlı ve keyifli bir dönem geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bir önceki sayımızda bahsettiğim yeniden yapılandırdığımız komitelerimiz, hızla çalışmalara başladılar ve pek çok proje, değişim ve dönüşüm için kolları harika aksiyon önerileri çıkardılar. Eş zamanlı olarak tüm üyelerimize ilettiğimiz anketimizle beklenti ve önerileri alarak Dernek olarak yeni yılda odaklanacağımız konularımızı güncelleyerek  çalışma planımızı oluşturduk.  Tüm bu yeniliklerden 2023 yılı Ocak ayı itibariyle üyelerimizi ve sektörümüzü haberdar etmek için sabırsızlanıyoruz.

Yeni dönem Yönetim Kurulu Üyelerimizi ve Derneğimizi temsilen Başkan Yardımcılarımız ve Genel Sekreterimizle birlikte kamu kurumlarına olan ziyaretlerimizi, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü, İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve SGK Başkanlığına yaparak gerçekleştirdik. Özellikle çağrı merkezi hizmet ihracatı için ihtiyaçlarımız ve önerilerimiz için yakın bir tarihte çok güzel gelişmeler olacağına dair Ankara’dan söz aldığımızı şimdiden söylemek isterim.

Diğer yandan uzun bir aradan sonra gerçekleştirdiğimiz 10.Geleneksel Sektör Buluşmamızda birbirinden değerli sektör liderleriyle yeniden büyük kalabalık ortamlarda bir arada olmak, harika bir konferans programına ev sahipliği yapmak çok büyük mutluluk oldu bizim için. 500’ün üzerinde misafirimizle hem hasret giderdik hem de çok değerli konuşmacılarımızdan ilham aldık.

Webinar olarak gerçekleştirdiğimiz Takım Liderleri Zirvemiz ise bu yıl rekor bir katılımla, 1000 kişiye yakın genç yöneticinin katılımıyla gerçekleştirmenin de haklı gururunu yaşadık. Yarım gün süren, enerjisi hiç düşmeyen çok keyifli bir webinar oldu ve sektörü emanet edeceğimiz genç liderlerin ilgisi yine harikaydı.

Her iki etkinliğimizin de çok yoğun ilgi görmesi ve gelen talepler neticesinde 2023 yılında çok daha sık etkinlik gerçekleştirmek üzere bir karar aldık.

İngiltere’deki çağrı merkezi derneği olan CCMA’ın daveti üzerine, Avrupa’daki diğer ülkelerin çağrı merkezi dernekleri yöneticileriyle Kasım ayında Londra’da biraraya geldik. Sektörümüz ve Derneğimiz için oldukça ufuk açıcı ve faydalı geçtiğini düşündüğüm bu temasları da çok değerli buluyorum. Umuyorum Dernek ve sektör olarak uluslararası platformlarda da daha sık yer alacağız, ülkemizi temsil edeceğiz ve sektörümüzün gelişimi için diğer ülkelerin dernekleriyle iş birliği fırsatlarını değerlendireceğiz. IMI Conferences tarafından düzenlenen  İletişim Merkezleri Gününde konferans programında yer almamız da sektör temsilcileriyle buluştuğumuz farklı ve keyifli platformlardan biri oldu bizim için.

Son dönemde aramıza katılan yeni üyelerimiz MNGKargo ve Bilyoner’e de tekrar aramıza hoşgeldiniz diyorum ve 2023 yılında herkese sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.

Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere,

ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı

Banu Hızlı