Derneğimize Katılan Yeni Üyeler!

DÜNDEN BUGÜNE ZİRAAT BANKASI

İlk olarak Mithat Paşa tarafından, 1863 yılında kaynağı çiftçiler tarafından oluşturulan ve devlet himayesindeki Memleket Sandıklarını kurmasıyla Ziraat Bankası’nın temelleri atılmıştır.  1867 yılında Memleket Sandıkları Nizamnamesinin yürürlüğe girmesiyle birçok sandık  faaliyete başlamış  ve bu sandıklar 1883 yılında merkezi yapıda birleşerek  Menafi Sandıkları adını almıştır. 15 Ağustos 1888’de Menafi Sandıkları’nın yerine işlevlerini üstlenecek modern finans kuruluşu olarak Ziraat Bankası resmen kurulmuştur. 1920 yılında Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte, TBMM’nin nüfusu altındaki topraklarda bulunan şube ve sandıkları yönetme görevi Ziraat Bankası Ankara Şubesi’ne verilmiştir. 3202 sayılı Ziraat Bankası kanunu kabul edilerek 12 Haziran 1937’de M. Kemal Atatürk’ün imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Ziraat Bankası, Euromoney’nin 1993 yılında yayımladığı ilk 500 Banka sıralamasında 202. olurken net kara göre 41., öz kaynak karlılığına göre ise dünya birincisi olmuştur. Ziraat Bankası 2007-2010 yılları arasında Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksinde dört yıl lider olmuştur. The Banker Dergisi’nin 2011 yılında yayımladığı En Büyük 1.000 Banka sıralamasında Ziraat Bankası, En İyi Ortalama Sermaye Karlılığı kategorisinde Batı Avrupa ‘da 2. sırada, dünyada 5. sırada yer almıştır. Ayrıca Ziraat, 2004-2015 yılları arasında Türk Bankacılık Sektöründe en çok kar eden banka özelliğini de elinde bulundurmaktadır.
152 yıllık köklü bir geçmişe sahip Ziraat Bankası, yaklaşık 25 bin personeli ve 1.800’ün üzerinde yurtiçi şubesi, toplam 6.500’e yakın ATM’si ile ülkemizin en büyük ve en yaygın hizmet veren bankasıdır. Yurtdışında ise 10 ülkede 26 yurtdışı şubesi 1 temsilciliği ile 8 ülkede, 64 noktada Yurtdışı İştiraki olmak üzere toplam 18 ülke ve 91 noktada faaliyet gösteren ve dünya çapında en yaygın Türk Bankası konumunda olan Ziraat, Bir Bankadan Daha Fazlası sloganı ile toplumun her kesiminden bireye ve her sektörden şirkete hizmet sunmaktadır.