12 Nisan Tarihinde Yönetim Kurulu Toplantımızı Gerçekleştirdik

Yönetim Kurulu üyelerimiz 12 Nisan tarihinde online olarak bir araya gelerek gündemimizdeki konuları değerlendirdiler. Toplantımızın açılışında davetimiz üzerine toplantımıza katılan, yeni iş birliği yaptığımız iletişim ajansımız ETİ Danışmanlık firmasının kurucu ortaklarından Dilber Müge Uygur yönetim kurulu üyelerimizle tanışırken, ileriki dönemde gerçekleşecek iletişim planları hakkında da kısa bir bilgilendirme yaptı.

Dernek olarak bu yıl uygulamaya aldığımız faaliyetlerimizden birisi de, her ay farklı konularda gerçekleştirilecek üyelerimize özel ücretsiz webinarlardı. Bu serinin ilki, Teknoloji ve Altyapı Komitemiz tarafından içeriği oluşturulan ÇMD Teknoloji Sohbetleri oldu. Uzaktan çalışma ve IT süreçleri ile dijitalleşmenin müşteri deneyimindeki rolü ve geleceğinin konuşulduğu webinarımıza üye temsilcilerimiz de yoğun ilgi gösterdi. Yönetim kurulu üyelerimiz de toplantımızda webinara ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, geliştirilmesi gereken alanlara ilişkin tavsiyelerini paylaştılar.

Her yıl derneğimiz tarafından gerçekleştirilen Türkiye Çağrı Merkezi Pazarı Verileri Araştırma Raporu’nun 2022 yıl sonu verilerine ilişkin, araştırma raporunun içeriğinin genişletilmesi ve daha derin analizlere yer verilecek bir yapıya ulaşması adına PWC ile yapılması planlanan iş birliği ve stratejik iş ortaklığı süreçlerine ilişkin yönetim kurulu üyelerimizi bilgilendirdik. Bu muhtemel iş birliğinin, çok daha faydalı verilere ulaşılabilmesi açısından sektörümüzün gelişimi için önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.

Dernek olarak gerçekleştirmekten büyük heyecan duyduğumuz ve gelenekselleşen etkinliklerimizden Çağrı Merkezi Zirvesi’nin, devam eden süreçlerine ilişkin de yönetim kurulu üyelerimizi bilgilendirdik. Değerlendirmelerin sonucunda bu yıl etkinliğimizin 5 Ekim 2023 tarihinde, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Swissotel’de gerçekleşmesi konusunda görüş birliğini sağladık.

Yönetim kurulumuzun aldığı, derneğimizin isminin mesleğimizi daha iyi anlatan bir hale getirilmesi ve üye profilinin çeşitlendirilmesi gerektiği konusundaki kararının sonrasında sürecin en önemli adımlarından olan tüzükte yapılacak değişiklikler ve olağanüstü genel kurul sürecinin başlatılması konusunda yönetim kurulumuzu bilgilendirdik. Değerlendirmelerin sonrasında ise tüzüğümüzde değişmesi gereken maddelere ilişkin görüşleri aldık ve genel kurul tarihini 11 Mayıs olarak netleştirdik.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından üyelerimizin desteğiyle hayata geçirdiğimiz depremzede istihdam seferberliğine ilişkin son gelişmeleri yönetim kurulumuza aktardık. İK firmaları ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile yapılan toplantılar hakkında bilgi verirken, özellikle TİSK ile derneğimizin geçici bir süre özel istihdam bürosu izninin sağlanması konusunda, başkanımız ve yardımcılarının katılacağı bir toplantının planlanacağı iletildi. Bu konuyla ilgili olarak ayrıca Yönetim Kurulu Başkanımız Banu Hızlı da, deprem bölgesinde şehre dönüş ile istihdamı artırmak için proje başlatan Jandarma Asayiş Vakfı ile yaptığı toplantı hakkında bilgi paylaşırken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımızdan Çağatay Aynur ve Yönetim Kurulu Üyelerimizden Hüseyin Şerif Beyaztaş, bağlı oldukları kurumların da deprem bölgesinde istihdamı artırmaya yönelik çalışmalarını aktardılar.

Toplantımızın son bölümünde, ISO18295 standardı kapsamında Erişim Müşteri Hizmetleri ve CPP Sigorta firmalarının denetimlerini başarıyla tamamlayarak ikinci kez belgeyi almaya hak kazandıklarının, Atos Müşteri Hizmetleri ise Prova Denetimini (MDA) başarıyla tamamladığının bilgisini paylaştık.