Başkandan Mesaj

Merhaba,

Yılın 2.çeyreğinde Dernek olarak oldukça aktif bir dönem geçirdiğimizi söyleyebilirim. Öncelikle yeniden yapılandırdığımız komitelerimizle planladığımız gibi, üyelerimize özel ücretsiz webinarlarımızı hayata geçirmeye başladık. İlk olarak Teknoloji ve Altyapı Komitemizin değerli üyeleri ile “Teknoloji Sohbetleri” adı altında gerçekleşen webinarımızda,  uzaktan çalışma ve IT Süreçleri ile dijitalleşmenin Müşteri deneyimindeki rolü ve geleceğine dair oldukça keyifli, ufuk açıcı bir sohbetimiz oldu. Sonrasında ise Global Rekabet Komitemizin değerli üyeleri ile, “Global Rekabet Sohbetleri” adı altında, çağrı merkezi hizmet ihracatında önemli uygulamalar ile ülkemizin yakın coğrafyada çağrı merkezi üssü olma potansiyelini değerlendirdiğimiz ikinci webinarımızı da oldukça keyifli geçti. Diğer komitelerimiz de yaz dönemi sonunda gerçekleştirmek üzere webinar hazırlıklarını tamamlıyor olacaklar.

Dernek olarak bizi en çok heyecanlandıran ve sektörümüzün genç yöneticilerini ağırladığımız, Takım Liderleri Zirvemizi de yine webinar olarak, 800’e yakın katılımcı ile gerçekleştirmenin heyecanını yaşadık. Başkan Yardımcılarımızla birlikte yaptığımız açılışta, müşteri deneyimi yönetimi iş alanındaki yeni mesleklere, sektörümüzde yoğun olarak uygulanan uzaktan çalışma modeline, yeni nesil yöneticilik anlayışına dair mesajlarımızı paylaştık. Sonrasında ise, her biri kendi alanında önemli isimler olan Buzda Yüzme Dünya Şampiyonu Deniz Kayadelen, QNBFinansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar ve Sinir Bilimleri Uzmanı Dr.Kerem Dündar’ın  paylaşımları hepimize ilham oldu.

Her yıl yayınladığımız Pazar araştırmamızın konseptini ve kapsamını değiştirerek, proje yönetiminde de PWC ile firması iş birliği yaparak süreci başlattık. Çalışmanın kapsamını, içerik detaylarını belirlemek üzere gerçekleştirdiğimi iki farklı çalıştayda ise genel çatıyı oluşturduğumuzu söyleyebilirim.

Bu yıl bizi heyecanlandıran bir diğer çok önemli konu ise; Derneğimizin yeni isminin lansmanını yapacağımız ve PWC iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz araştırma sonuçlarını açıklayacağımız, farklı ülke derneklerinin yöneticilerini de ağırlayacağımız büyük etkinliğimiz. 5 Ekim tarihinde, Swissotel Bosphorus’ta gerçekleşecek bu büyük organizasyonumuzda sektörümüzün tüm liderlerini aramızda görmek için gün saymaya başladık bile.

Son dönemde aramıza katılan yeni üyemiz Hepsiemlak’a tekrar aramıza hoş geldiniz diyorum ve herkese sevgilerimi iletiyorum.

ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı

Banu Hızlı